Ezeket mondják az emberek szelfi készítése előtt…

Itt van a legújabb őrület a “szelfi“. Láttunk már rengeteg külföldi szelfit a facebookon, a médiában a politikában sőt még az Oscar díjátadón is. Ha már olyan komoly magyar lapok, mint a HVG is a szelfi jelenségről cikkezik, akkor az már talán azt is jelenti, hogy a műfaj Magyarországon is meghonosodott.  Szóval tudjuk mi az a szelfi, láttunk belőle eleget, de vajon tudjuk-e, hogy mire gondolt Orbán Viktor, Ferenc Pápa vagy éppen Barrack Obama, mikor rávették magukat szelfijük elkészítésére? És vajon mire gondolhatott vagy mit mondott a többi sok millió átlagember azelőtt, mielőtt elkészítették a szelfit és feltették önarcképüket a világhálóra?

Nos, pont ezt sikerült kiderítenem az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), egy nemrégen kiszivárgott titkos dokumentumából.  Azt mindenki tudja, hogy okos telefonunk mikrofonját központilag lehet ki- és bekapcsolni, de azt már kevesen, hogy az NSA minden telefonbeszélgetésről titokban hangfelvételt készít és azokat egy héten át tárolják, majd – elvileg – megsemmisítik. Ezalatt az egy hét alatt, ügynökök ezrei hallgatják le a hangfelvételeket és ami érdekesnek vagy gyanúsnak bizonyul, a cég archiválja. Mint mindenhol, az NSA-nál is vannak ügybuzgó hivatalnokok, akik szemezgetnek egy kicsit a magánéletünkből és ahelyett, hogy kitörölnék a hangfelvételeket, azokat inkább összegyűjtik, majd álnéven megosztják valamilyen internetes portálon. Így került ki a világhálóra több tucat szelfi gazdájának hangfelvétele is. Ezeket a hangfelvételeket legépelték és beazonosították az interneten keringő képekkel. Íme a végeredmény: a szelfik és alattuk a kép készítőjének mondatai. Csemegézzünk!

baseballNa végre egy jó szelfi szög a baseball stadionban, de a fejemnél az nem egy….. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

barrackDavid, olyan vagy mint egy kisgyerek. Barack, te meg szólj már Michelle-nek is, hogy jöjjön, mert már nem tudok tovább mosolyogni. Mi baja van velem? Nem lehet, hogy az a baja, hogy előbb a kezemet fogtad a telefon helyett? Engedd csak el. Na jól van, hagyjuk, hadd durcizzon csak a first lady. Nyomjad Barrack, cheeeeeeese!

 spaceNa ilyen szelfi háttere se lesz senkinek a földön (érted?). Végre a föld van a hátam mögött nem pedig a hold, amivel mindenki bármikor tud szelfizni. A francba, nem elég, hogy állandóan oldalra dőlök, most látom, hogy csak Ázsia látszódik. Na mindegy, majd kitakarom, a lényeg mégiscsak az, hogy én rajta vagyok. Na hadd szóljon az űr-szelfi.

orbanszelfiLányok, most hívott Andris, és szerinte a huszonévesek körében még mindig nem mi vagyunk a legnépszerűbb párt, úgyhogy azt javasolta álljak közétek és csináljunk egy szelfit. Ti tudjátok mi az? Nekem gőzöm sincs. Ha igen, akkor uccu neki, aztán fel a Facebookra, hadd emelkedjen a népszerűségi mutató. Na Sára, tudod hogy kell szelfit csinálni? Ennyi volt? Hát ez tényleg egyszerű volt! Na akkor csinálunk majd még egyet a Bálnában is, de csak akkor ha nagyon nyerünk.

sexEz nem volt semmi huncutkám! Így még nem csináltuk! Állítólag a hetvenes években a szex után mindig rágyújtottak egy cigire az ágyban. Hallottad mit csinálnak most szeretkezés után? De-de! Bizony!  Na, csinálunk mi is egyet? Gyere bújj ide, aztán Instagram…

 papaSzent atyám, ha nem gond, levenné azt a nagy süveget a fejéről, mert akkor mi nem fogunk látszani a szelfin. Elvégre minekünk kell a kép! De ha Szent atyám is kér egyet, akkor csinálhatunk egy másikat is, amivel majd domboríthat otthon a Vatikánban. Mi ráérünk. Oké-oké, nem gond, akkor le a süveggel, köszönjük. Majd taggeljük a Szent atyát a Facebookon. 

 mesyarosItt az ideje, hogy ismét csináljak egy szelfit az ikrekről. Tegnap óta nem voltam az Index címlapján, úgyhogy szaladjunk csak ki az új metróhoz és csináljunk ott egy képet a rajongóimnak, illetve az ikrek rajongóinak. Megérte, már kaptam 25 lájkot, de mi lesz holnap? Na mindegy, fő hogy ma is a bulvársajtóban keringenek a képeim.

 halloweenMegbotlottam a komondorban. Kétszer. Kicsit fájt, de azért dokumentálni muszáj. Na ez már tényleg az utolsó szelfi, most már megyek a sürgősségi osztályra…

 mamiKisfiam, fordulj el egy kicsit! Mami mindjárt játszik veled is, de most a mamának nagyon fontos dolga van. Találunk egy apucit neked ezzel a képpel, az biztos.

 kutyapoloNa végre egy szép póló, ami megy a személyiségemhez. Már kezdtem izgulni, hogy sosem találom meg az igazit. Hát ezt meg kell örökíteni, de komolyan, nincs mosolygás

enhanced-28856-1397007625-1Köcsög kis Kim Kardashian, ezt kapd ki! Na most mar nekem is van szelfim és az én seggem sokkal nagyobb mint a tied. Kenya, irigy vagy, mi?

1403Csajok, nyomjátok már meg azt a rohadt gombot, mert ez a kis köcsög közben alulról kukucskál!

Pozolj-GyurcsannyalA Viki már megint megelőzött! Nekem is kell egy szelfi! Ide az első embert, aki velem is akar egy szelfit. Nyomjad csak gyorsan, barátom! …… Hú de vidám lett ez első szelfim!

 

U.I.

Ha tetszett és esetleg érdekel még más hasonló jellegű korábbi valamint a közeljövőben megjelenő szösszenet is, akkor légyszíves lájkold a blog facebook oldalát: http://www.facebook.com/PrehryFarkas

Köszönettel, a Prérifarkas…

 

Hozzászólások

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>