A fiam örömére

Az ember számára a gyerekek mindig egészen egyszerűen különleges helyet képviselnek a szívében és az életében egyaránt. És azt gondolom, hogy ez így teljesen helyén is van. Nincs még egy olyan csoda a világon, amikor az ember a kezében fogja a gyermekét, a kis csodát, aki tényleg bearanyozza a mindennapjait, és onnantól minden teljesen megváltozik. Vannak, akik nehézségként tekintenek erre a változásra, de azt hiszem ezek az emberek nem álltak készen a szülői szerepre. Nem voltak helyén az életükben amikor úgy döntöttek gyermeket vállalnak, nekem ugyanis egyszer sem okozott nehézséget bármiről való lemondás a fiamért, vagy az ő kedvéért, sőt, amióta megszületett inkább több élmény, kirándulás és emlék ért minket nap, mint nap.

Ma már huszonéves. Nehéz ezt kimondani, mert az ember számára mindig a gyermeke marad, akárhány éves is, de el kell engedni a kezét, hogy a saját életét élhesse, hogy önálló, szép és boldog életet élhessen, és mindig mosolyogva, ölelések közepette és szeretetben tudjon hozzánk hazatérni. Nem szerettünk volna belőle egy anyámasszony katonáját nevelni, szerettük volna, ha egy igazán önálló és felnőtt személyisége alakul ki, hogy egyszer majd egy nőnek teljesértékű férfi párja lehessen. Azt gondolom ebben sikerrel is jártunk.

Jól haladó saját vállalkozása van és sokat vezet, ami miatt a cipői folyamatosan tönkre mennek, és valamelyik nap körülbelül úgy kért tőlem ebben tanácsot, mint amikor először egyedül akart ruhát venni magának. Hogyan oldhatná meg, hogy tartós maradjon a cipője? Én ajánlottam neki egy megoldást, ami a legnagyobb döbbenetemre azonnal elnyerte tetszését. A heelgood termékének használata ugyanis minden problémáját megoldotta. Nem kell váltócipő a vezetéshez és a cipői is tartósan szépek maradnak az egésznapos utazás mellett is. Legalább annyira hálás volt nekem ezért az ötletért, mint annak idején, amikor az első cipőjét megvette a tanácsért. Hihetetlen élmény volt ez nekem, így a huszonkét éves fiamtól.