Az édesapám mániája

Bizonyára mindenki ismeri azt a jelenséget, hogy a szüleink, mivel más korban nőttek fel és más korban voltak felnőttek, egészen egyszerűen nagyon nehezen szakítanak bizonyos berögzült dolgokkal, legyenek azok hagyományok, szokások, ünnepek, ideológiák vagy épp használati tárgyak. És ez vonatkozik a legújabb dolgok tükrében is a tárgyakra, vagy bármilyen találmányra, mert van egy pont mindenkinél – én legalábbis azt látom – ahonnan már nem hajlandó vagy nem akar újdonságokat megtanulni, befogadni, hanem az utolsó megtanult és befogadott új dolgot használja ameddig csak tudja és nem akar újítást.

Az én édesapám nagyon ilyen típus. Nagyon nagyon sokat kell már küszködnünk és dolgoznunk azon, hogy ő ötvennyolc évesen bármilyen új dolgot vagy terméket elkezdjen használni, főleg igaz ez arra, amit bármi más még kapható régi dologgal ki tud váltani. A másik ilyen mániája, hogy mindig igyekszik megkeresni a legjobb terméket, ami a legtartósabb, mert gyűlöli lecserélni a dolgait. Igazi kis gyűjtögető egyébként, de nagyon édes, mert jól tudja ezt és próbál rajta változtatni, már természetesen amennyire lehet, ezért arra például mindig nagyon odafigyel, hogy bármilyen elektromos dolgot vagy kütyüt vásárol, a legjobb minőséget vegye, hogy a legtovább tudja az szolgálni. Ez sokszor azonban nagyon sok időbe telik, még kikeres mindent és elolvas mindent, majd vásárlásra adja a fejét.

Hála a jó égnek, az évek során az utóbbi időszakban már ez sokkal egyszerűbb, mert talált magának egy márkát, amiben még tényleg sosem csalódott, pedig több éve csak innen vásárol mindent, és hihetetlen, hogy még szinte minden termék működik és használja is. Nem romlott el, nem kellett lecserélni, mert a baseus termékei hihetetlenül tartósak, minőségiek, és mindemellett csúcsszuperek és modernek is. Szóval, ha valakinek a környezetében van ilyen ember, csak ajánlani tudom a baseus márkáját mindennemű termékre vonatkozóan.